Sunday 20 March 2016

ГЕЛЪТ ОТ АЛОЕ ВЕРА ЛЕКУВА РАНИ И Е ПОДХОДЯЩ ЗА СУХА КОЖА


Алое Вера засилва имунната система, подпомага храносмилането и има мощен антиоксидантен ефект, който помага за ограничаване риска от онкологични заболявания. Пиенето на Алое Вера е препоръчително не само, когато имате здравословен проблем. Ежедневната му консумация забавя стареенето, поддържа Ви бодри и тонизирани, предпазва от вирусни инфекции и подобрява ефективно състоянието на кожата. В комбинация с витамини С и Е продуктът се превръща в още по-силно средство за борба с вирусите и свободните радикали. 

Алое вера удължава живота на храната
Как? Можете да предпазите храните от бързо разваляне – става въпрос за плодовете и зеленчуците, като намажете тънък слой алое вера (продукт, подходящ за консумация) върху тях. Алое вера предпазва храната от бактерии.
              
Алое вера предотвратява и спира киселините или т.нар. рефлукс
Повечето медикаменти за целта само намаляват симптомите, докато алое вера ги тушира напълно. Имайте предвид, че всички разновидности на алое вера са подходящи за консумация, но гелът и сокът от растението помагат най-много за елиминирането на киселините и стомашните раздразнения.

Алое вера се бори с инфекциите
Антибактериалните качества на алое вера правят растението незаменимо в борбата с рани и инфекции. Алое вера ускорява зарастването на рани и намалява вероятността от поява на белег от раната.

Алое вера почиства и избелва зъбите
Растението е едно от естествените средства за устна хигиена. Благодарение на съдържащияа се в него витамин С предотвратява плаката и предпазва венците и зъбите от болестотворни бактерии.

Алое вера е ефективно при запек
Растението спомага за прочистването на дебелото черво и подпомага цялостния метаболизъм. Може да се каже, че е по-ефективно от повечето разхлабителни медикаменти, а е с по-меко и непривикващо действие.

Алое вера регулира нивото на кръвната захар
Само 2 с.л. сок от алое вера на ден може да понижи значително и да задържи ниски нивата на кръвната захар при хора, страдащи от диабет.

Алое вера помага при астма
Растението се използва с тази цел в Средиземноморието от векове наред. Поставете няколко листа от алое вера  във вода, оставете да заври и вдишайте парата. Така яще усетите лекота при дишане и ще прочистите дихателните пътища.

Алое вера за отслабване
Растението подобрява метаболизма и спомага за изхвърлянето на токсини. Идеална добавка за хората, които искат да прочистят организма си и да се отърват от излишните килограми.

Алое Вера може да бъде естествен антибактериален гел за ръце. Този антибактериален гел е лесен за приготвяне, евтин и полезен за вашата кожа. Маслото от чаено дърво убива бактериите, а алое вера и витамин Е подхранват и хидратират кожата. Ръцете ви ще бъдат чисти, меки и гладки!

Време за приготвяне: 2 минути
Количество: за 30 пъти
Съставки:
3 с.л. гел от Алое вера
1 с.л. филтрирана или дестилирана вода
5 капки масло от чаено дърво
1 ч.л. витамин Е
тубичка или шишенце

Смесете всички съставки, разбъркайте добре.
Може да поставите в шишенце от вече използван антибактериален гел, тъй като така ще бъде най-лесно за употреба.
Не прекалявайте с маслото от чаено дърво и спазете дозировката!


No comments:

Post a Comment