Sunday 6 March 2016

НАПРАВЕТЕ СИ МЕХЛЕМ ОТ МЕД, ЗЕХТИН, ПЧЕЛЕН ВОСЪК И ПРОПОЛИС ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ОБРИВИ, ДЕРМАТИТИ, ЕКЗЕМИ
Представям ви рецепта за приготвяне на домашен мехлем, който може да помогне за облекчаване на болката и дискомфорта, причинени от появата на обриви. Ето как.
Необходими продукти:
1 супена лъжица мед
10 грама млян прополис
50 грама пчелен восък
50 милилитра зехтин
Начин на приготвяне:
Разтопете пчелния восък на водна баня. Към него добавете зехтина. Разбъркайте добре съставките до получаване на хомогенна смес. Премахнете съда от котлона и го оставете на страна. Смесете меда и прополиса в стъклена купа. Към тях добавете зехтина и пчелния восък. Разбъркайте добре съставките до получаване на еднородна консистенция. Изсипете мехлема в съд с херметическо затваряне и го съхранявайте на сухо и прохладно място.
Начин на приложение:
Нанесете мехлема върху засегнатото място. Повтаряйте процедурата до облекчаване на състоянието. Разбира се тествайте мехлема за алергия към детето ви, като нанесете малко от мехлема върху малка част от кожата му. Този съвет се отнася и за възрастни с или без алергия.
Този мехлем много помага на моята дъщеря, която има изключително суха кожа по глезените на краката си. Кожата се хидратира, омазнява трайно и раните зарастват. Сърбежът намалява.
Използван и препоръчван от медицински лица за лечение на: изгорено (не остават никакви белези), рани от всякакво естество, синини и ожулвания, хемороиди, подсечено (превантивно също може да се използва) или зачервявания от пелени при кърмачета и малки деца, напукани пети, екземи, слънчеви изгаряния, раздразнения, обриви, рани от залежаване, херпес, гъбични инфекции. Може да се ползва също като козметично средство, тъй като прави кожата много мека.

2 comments:

  1. Който желае, мога да го снабдя с такъв домашно приготвен мехлем. Аз много съм доволна от него.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз искам.
      0885248602- Николета

      Delete