Sunday 6 March 2016

Искам да ви споделя лечебното действие на маслото от черен кимион. Оказва много добро влияние при кожни проблеми и алергии, и има много други лечебни свойства. Използва се и за подсилване на имунитета.
МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 100мл
Nigella sativa oil 100ml
МОЩЕН ИМУНОСТИМУЛАТОР. ЕФЕКТИВЕН ПРИ АСТМА, РАК, ВИСОКО КРЪВНО, ГЛАВОБОЛИЕ И СВЕТОВЪРТЕЖ, БРОНХИТИ, КАШЛИЦА, АЛЕРГИИ, ПСОРИАЗИС, ЕКЗЕМИ И ДРУГИ КОЖНИ БОЛЕСТИ, КОСОПАД, АКНЕ, СТОМАШНОЧРЕВНИ ПРОБЛЕМИ, ЯЗВА РЕВМАТИЗЪМ АРТРИТ, ДИАБЕТ, ГРИП, ДИАРИЯ, ХЕМОРОИДИ, ТРЕСКА, ОТПАДНАЛОСТ, ГЛИСТИ И ПАРАЗИТИ
Хранителна добавка 100 мл
Съдържание:
100% Студено пресовано масло от семена на Черен Кимион (Nigella Sativa).
Не съдържа ГМО.
Без животински субстанции.
Без консерванти.
Хранителна стойност:
енергийност 100 мл - 980 Kcal/4100 Kj
Състав:
Ароматични масла 2%, Мастни Киселини -98%, от които полиненаситени - 58%, мононенаситени - 24%, наситени - 18%
Забележка: Продуктът не е лекарствено средство. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
Дозировка и приложение: Стандартна дневна доза:
Вътрешно - 1 чаена лъжичка/1 супена лъжица (5гр/10гр) два пъти дневно (може да се смесва с ленено масло в съотношение от 1:1 до 1:4)
За приложение при различни заболявания, можете да прочетете в приложеното към продукта указание.
Предупреждение: Да не се употребява от бременни. Да не се употребява от хора с присадени органи или чужди тела, заради опасност от отхвърляне!!!
Съхранение: Да се съхранява на сухо и проветриво място. Да се пази от достъп на малки деца!
Производител: Произведено в Индия за „Париж 2000“ ЕООД
Кога и как помага Маслото от Черен Кимион (Nigella Sativa):
Известно от векове като мощен имуностимулант, то има редица здравословни свойства, които го правят приложимо при различни проблеми. Над 100 активни компонента в състава на маслото, които при редовна употреба оказват благоприятни ефекти при заболявания като астма, бронхити, алергии, псориазис, екземи, и др кожни болести, косопад, акне, стомашночревни проблеми, ревматизъм, артрит, диабет, грип и др. Аюрведа използва неговата горчива, топла и стимулираща природа в лечението на диария, хемороиди, кашлица, треска, отпадналост и т.н. Освен това има обезболяващо, температуропонижаващо, антиоксидантно, антипаразитно, антибактериално, антитуморно и съдоразширяващо действие, понижава кръвната захар, бързо заздравява рани, помага при безсъние, намалява нервното напрежение , въздейства на тимуса, стимулира производството на костен мозък, повишава тонуса и сексуалната активност, способства за увеличаване на кърмата след раждане. Богато на незаменими киселини (омега6 и 9), източник на важния Простагландин Е1 (за хормоналния баланс, циркулацията на кръвта, защитата на кожата от възпаления), Агринин (за растежа на децата), Нигелон (антихистамин), и специфичния за растениетоТимоквинон (анестетик, аналгатик и антиоксидант), маслото от черен кимион е един добър избор за здравословен живот за всички възрасти. Маслото от черен кимион засилва и балансира имунната система, като по този начин му помага да се бори сам с болестите. И то без странични ефекти.
С основно участие на Черен Кимион в билкови композиции има регистрирани 5 патента в САЩ и Европа: за борба и лечение на астма/алергии (EP 1709995 A1), диабет (US006042834 A), псориазис (US 006531164 B1), а също като антивирусно средство (US 006841174 B2) и имуностимулатор и инхибитор на растежа на ракови клетки (US 005653981 A).
Черният Кимион (Nigella Sativa) е мощен и доказан:
Имуностимулатор - заздравява и балансира имунната система;
Антиалерген и антихистамин - помага при различни видoве алергии, астма, синузит;
Аналгетик - облекчава болката (главоболие, колики, менструални болки,мигрена);
Антихелминт - унищожава и изхвърля червеи и паразити;
Антиоксидант - предпазва и забавя разрушителната оксидация на клетките, неутрализира свободните радикали;
Антипиретик - температуропонижаващо;
Антиспазматик – облекчава мускулни спазми и схващания;
Диуретик - стимулира уринирането и освобождаването от задържана вода;
Освен това има:
Антиканцерогенни, антибактериални и антимикробни свойства – убива или инхибира растежа на деструктивни клетки, бактерии и микроорганизми;
Понижава кръвната захар и холестерола;
Подобрява кръвообращението и кръвното налягане;
Тонизира тялото и стимулира сексуалната активност;
Помага при язва
Способства за увеличаване количеството на кърмата, като се приема след раждане; Помага при: псориазис, екземи, акне и др. кожни заболявания, Косопад; Ревматоиден артрит; Стомашни и храносмилателни проблеми; Настинки и др.

No comments:

Post a Comment