Sunday 6 March 2016

Алергиите, обикновено, се появяват като защитен механизъм на организма на фона на променена имунна реактивност. Казано с прости думи, алергията е това, което става в тялото ни, когато то открие непознато вещество, което не може да възприеме.
В последното десетилетие медиците и изследователите работят върху развитието на нова теория, която извежда няколко основни закономерности по начина, по който протичат алергичните реакции:
Оказа се, че основният фактор дали ще се възбуди алергия и с каква сила ще протече е емоционалният фон. Ако пациентът е спокоен, ако успоява да овладява своите негативни емоции, може да подтисне и да сведе до минимум честотата и силата на проявление на алергичните кризи.
На второ място по важност е факторът резистентност, или как да приучим нашето тяло, че това което смята за свой „враг“ е „приятел“.
Не последно място, за мен, е от значение как тялото ще понесе вече възбудилата се алергична реакция, или с други думи, как да помогна на хората да намалим симптоматиката до ниво, което не променя обичайното им ежедневие. В тази посока се борим срещу неприятната хрема и сълзенето на очите, обривите, отеклите лигавици, главоболието и общото неразположение.

No comments:

Post a Comment